www.warmteprijzen.be

De complete vergelijking van prijzen voor verwarming, waarin ook de goedkoopste brandstoffen zijn opgenomen : brandhout & houtpellets !

Als importeur van hout- en pelletkachels brengen we deze biobrandstoffen graag onder de aandacht. We bieden een 100 % transparante vergelijking van de prijzen, zodat je zelf je besparing kan berekenen voor hout of pellets.

 
  Electriciteitsprijzen in België  
  De prijzen voor electriciteit hangen uiteraard af van de leverancier.
Toch blijkt uit onze analyse dat de verschillen tussen leveranciers
niet meer zo groot zijn. Je kan maximaal 37 %
besparen door van
leverancier te veranderen.
Wil je méér besparen, dan moet je op zoek naar een echt goedkopere
brandstof, zoals hout of houtpellets.

Een hout- of pelletkachel kan zich snel terugverdienen !
 
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Analyse van de electriciteitsprijzen

Voor onze analyse van de electriciteitsprijzen in België maakten we gebruik van dezelfde methode die door de CREG gebruikt werd in haar studies "Evolutie van de aardgasprijzen op de residentiële markt – april 2012" en "Prijzen Energiecomponent Electriciteit en Aardgas, mei 2012".

Dit betekent ondermeer dat de leveranciers die in de vergelijking werden opgenomen, diegenen zijn die in tenminste twee gewesten van het land aanwezig zijn en die naast electriciteit ook aardgas leveren. Om het gemiddelde tarief in Vlaanderen te bepalen, kozen we overeenkomstig de CREG studie voor de DNB Iverlek (VL Brabant). Om het gemiddelde tarief in Wallonië te bepalen, kozen we voor de DNB Sedilec (WL Brabant). Om het gemiddelde tarief in Brussel te bepalen, kozen we voor de enige DNB, Sibelga. De gebruikte postcodes overeenkomstig voorgaande zijn : Vlaanderen : 1980; Wallonië : 1320; Brussel :1070.

Indien er bij een leverancier keuze mogelijk was uit diverse tariefformules, werd steeds gekozen voor het goedkoopste tarief. IN DE PRAKTIJK BETEKENT DIT DAT WE HIER UITSLUITEND REKENEN AAN NACHTTARIEF. Je moet evenwel over een sterke accumulatiemogelijkheid beschikken om je verwarming uitsluitend op nachttarief te kunnen voeden. Aan dagtarief kan de prijs nog véél hoger liggen.

Gezien de prijzen op elk moment door de leveranciers kunnen aangepast worden, verkiezen we om het resultaat van onze analyse weer te geven zonder namen te noemen, bij aankoop van 23.260 kWh :


Verwarmingskosten met electriciteit aan nachttarief voor een verbruik van 23.260 kWh
bij 12 leveranciers in België

De gemiddelde brandstofkost bij electrische verwarming aan nachttarief bedroeg in deze analyse 12,90€c/kWh en de gemiddelde verwarmingskost per jaar bedroeg 3.001 €.

Electriciteit is duidelijk goedkoper in Vlaanderen dan in Wallonië en Brussel...

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts
WAT KOST JE kWh BRANDHOUT ?
Selecteer de houtsoort :
Geef je prijs per m3 :
JE BETAALT :
bereken je
besparing
met hout
bereken je
besparing
met pellets
Geef je mening op Facebook :
Tulikivi massieve speksteenkachels
Danskan houtkachels
Calimax pelletkachels
HOXTER cv-inbouwhaarden op hout

Altech kachels in speksteen

APTO inbouwhaarden op maat
Lohberger houtgestookte fornuizen
AQUA-INSERT cv-inbouwhaarden en kachels op hout of hout/pellets
Logmatic houtklover

www.warmteprijzen.be is een initiatief van DUTRY & CO, Jagershoek 10 - 8570 Vichte - tel 056 77 60 90 - zie ook www.dutry.be

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co Meer info over brandhout prijzen Meer info over pelletsprijzen Meer info over aardgasprijzen Meer info over stookolieprijzen Meer info over de prijzen voor electriciteit Startpagina Verdelers van moderne kachels en haarden Klik hier voor de prijzen in Nederland